По-малко от 24 часа до връщането на папката с мандата на ГЕРБ-СДС

Остават по-малко от 24 часа до връщането на папката с мандата на ГЕРБ-СДС при президента Румен Радев. Кандидатът за премиер Николай Габровски е търсил хора от структурите на МВР за министър. Това потвърди пред NOVA служебният министър на силовото ведомство Иван Демерджиев. NOVA научи, че са водени разговори и с министри от служебния кабинет.

„Имам информация, но тя ще си остане за моя консумация. Не мога да я споделя. Това, че хората имат доверие и ми споделят… Сигурно е имало покани. Доколкото знам не са приети”, каза Демерджиев.

Демерджиев: Имам информация, че Габровски търси вътрешен министър от редиците на МВР

Пред NOVA депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев обяви, че не знае с кого Габровски води разговори. Професорът по неврохирургия имал пълната свобода сам да избира екипа си. Новината за евентуален вътрешен министър от сегашните редици на МВР, коментира така:

„Надявам се само да не са хора, които са се занимавали със сигурността по границата. Защото това, което наблюдаваме там, не ни дава увереност, че тези хора са се справяли професионално с ангажиментите си”, посочи Георгиев.

Официално до момента няма оповестено нито едно име на министър от проектокабинета Габровски. „Равноотдалечено, еманципирано политически правителство беше искрено. Вярваме, че това, което трябва да се намери в момента, е консенсус. Държавата повече няма възможност да загуби време”, обясни Георгиев.

Георгиев: Борисов направи огромен компромис със себе си

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и обвиненията на „Продължаваме Промяната”, че е възможно „заиграване с кворума в пленарната зала”, за да мине кабинета на Габровски.

„Няма как да менажираме кой ще влезе в зала и кой не. Надяваме се всички политически сили ще застанат там с пълния брой свои представители. Правителство, каквото и да е, трябва да бъде излъчено или неподкрепено явно и ясно”, категоричен е Георгиев.

Утре преди обед Николай Габровски ще върне „Дондуков” 2 папката със структурата и състава на проектокабинета, който се очаква да влезе за гласуване в парламента.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.