Според нея БСП има готовност да предложи правителство с третия мандат

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Разбира се, за предложените министри ще се говори много, ще се разглеждат техните биографии. Всъщност обаче не ни интересуват имената, а това, че зад проектокабинета прозират моделът и идеологията на ГЕРБ. Това каза Вяра Емилова от БСП в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Биографиите на номинираните за министри с първия мандат

По думите ѝ единственият консенсус с ГЕРБ е по изборното законодателство. "Една справедливост беше възстановена с промените в Изборния кодекс. Респект към личността и професионализма на г-н Габровски, но той е съгласувал имената на министрите с партията, която стои зад него. Ще водим преговори за втория мандат и ще видим при кого ще отиде третият", заяви тя.

Според нея БСП има готовност да предложи правителство с третия мандат. "Ще водим преговори за политики, важно е интересът на българските граждани да бъде защитен, нищо не е на всяка цена. Националният съвет ще реши какво да правим с третия мандат, но няма да водим разговори с ГЕРБ, ако бъде даден на нас", категорична е Емилова. Тя допълни, че в БСП има свобода на мнението, но когато има разлика в принципите и идеологията, това не е приемливо. 

"Поведението на Божанков не е политически коректно и мъжкарско. Когато си защитавал идеологията на една партия години наред, да реагираш по този начин, не е коректно към гласоподавателите му, той ги излъга", смята тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.