Според него едва ли би се стигнало до коалиционно споразумение с третия мандат

Притеснява ме поведението на ПП, отговорността за втория мандат е тяхна. Малко несериозно е, търсейки си повод в Изборния кодекс, да излизат от ситуацията като не съставят кабинет. Длъжни са да положат усилия. Гражданите ще си направят извод кой е виновникът за едни предсрочни избори. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на предаването "Твоят ден'' по NOVA NEWS.

По думите му, ако все пак ПП поканят БСП на преговори при втори мандат, "левицата" ще участва. "С аргументи веднъж преодоляхме различията по темата за Украйна, надяваме се да убедим бъдещите си партньори, че не бива да участваме във война. Все още има шанс депутатите да вземат отговорно решение'', смята той.

Според Свиленски едва ли би се стигнало до коалиционно споразумение с третия мандат.

той коментира и проектокабинета "Габровски". "Зад всеки предложен министър стоят различни предложения и решения. Всички депутати от БСП ще бъдем в пленарната зала и ще гласуваме проектокабинета. Крайно време е 48-ият парламент да създаде кабинет, но както виждам, ГЕРБ няма да успеят", зяви депутатът от БСП.

Относно изключването на Явор Божанков Свиленски коментира, че той не е изключен за различно мнение, а за това, че то не съвпада с вижданията на партията.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.