Момичето е с аутизъм

Баща от Тексас откри, че няма тематични паркове, където дъщеря му с увреждания да може да играе. Затова той взе решение да построи такъв, жертвайки бизнеса си.

По време на семейна почивка Гордън Хартман тъкмо беше излязъл от басейна, когато 12-годишната му дъщеря Морган се приближи до няколко деца, играещи във водата. Въпреки опитите й да се сприятели с тях, те напуснаха басейна сравнително бързо.

Хартман вярва, че са я избягвали, защото не са били сигурни как да реагират на някой, който е с увреждания; Морган има вид аутизъм и когнитивния капацитет на петгодишно дете. 

Той и съпругата му Маги потърсили съвет от други родители къде да заведат дъщеря си, така че и тя, и другите да се чувстват спокойни около нея.

Така че през 2007 г. решава да го построи сам. Бивш предприемач на недвижими имоти, той продава компаниите си за строителство на къщи през 2005 г., за да основе The Gordon Hartman Family Foundation, благотворителна организация, която има за цел да помага на хора с увреждания.

Паркът на стойност 34 милиона долара, известен като Страната на чудесата на Морган, дебютира през 2010 г. Сред атракциите са миниатюрна железница, приключенска детска площадка и напълно достъпно виенско колело.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.