"Саботаж е избирането на председател на комисията за Пловдивския панаир", каза Стоян Михалев

„За да саботират комисията за изясняване на собствеността и акциите на Пловдивския панаир от ГЕРБ направиха така, че председател на комисията да е от „Български възход”, а не от „Демократична България”, които са вносители на идеята за комисия”.

Това заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от ДБ Стоян Михалев.

САГАТА С ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР: Община Варна си иска парите за акциите

„Всяко едно нещо, което искаме да се приеме, то е блокирано по един или друг начин и то не минава. Чуваме, че се готвят в следващия парламент също да протакат нещата и да ходим отново на избори”, каза той.

Депутатът има притеснения, че до края на 48-ото народно събрание ще продължи подобно поведение. „Опасявам се, че нещо сходно се очертава и с промените в НПК и за механизма за контрол на главния прокурор. ГЕРБ ще си го закачат това като значка – ще кажат – направихме всичко възможно, вкарахме го, даже го гледахме на първо четене. Всичко започва отначало”, каза Михалев.

„Опасявам се, че ще направят така и за признаването на Гладомора от 1932-33 г.- в Украйна за геноцид. При гласуването на дневния ред тази точка се измества, ще се оправдаят с това, че този парламент не е имал достатъчно време да разгледа темата”, описа депутатът от ДБ.

„Мандат на БСП няма да подкрепим, не смятаме да връщаме ГЕРБ и Борисов на власт…. Всички сме заложници на един бивш премиер, който не може да се примири, че повече не може да управлява България”, заяви Стоян Михалев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.