Водачът преминал на червено на няколко светофара и ударил 2 коли

Зрелищна гонка с полицията в София завърши с арест. Шофьор без книжка премина на няколко кръстовища на червено, не спря за полицейска проверка и удари два автомобила. Сред тях и патрулка. Пострадали са двама полицаи.

Малко след 12 часа. Столичният квартал „Надежда”. Гонка с полицията, насочени пистолети и къртене на врати. До зрелищната акция се стига, след като 33-годишен шофьор отказва да се подчини на униформените, които опитват да го спрат. Причината - преминава на червен светофар и за малко не помита двама пешеходци. Сред тях е Данаил. „Щеше да мине през мен буквално. След това видях, че има и буркани. Аз нямах време да реагирам, той профуча направо покрай мене”, спомня си мъжът.

Накрая колата се блъска в два паркирани автомобила. Единият е на Ая Ламбиева. „Чух някакви трясъци, обърнах се и видях, че кола блъска нашата. Синът ми седи в колата”, каза пред камерата ни собственичката на единия блъснат автомобил.

Дори тогава шофьорът не спира. В опит да избяга от мястото, шофьорът тръгва назад и се удря в колата на полицията. Пострадали са двама полицаи. Униформените вадят пистолети, след като водачът отказва да отвори вратите и се заключва вътре.

Патрулираща полицейска кола забелязала автомобила, който едва не прегазил пешеходци в кв. „Надежда”, разказва началникът на 2-ро РУ Стефан Дойчев. По време на задържането шофьорът се заключил в колата, минал на задната седалка, а спътничката му седнала на шофьорското място, допълва той. Тя също е задържана.

По информация на източници на NOVA мъжът зад волана се казва  Димитър, познат с прякора Амебата. Свидетели на зрелищната гонка твърдят, че той бил във видимо неадекватно състояние. Шофьорът е криминално проявен и е познат отдавна на полицията. Провиненията му включвали наркотици, грабеж, неподчинение на органите на реда.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, но той категорично е отказал да бъде тестван за наркотици. По случая се води разследване. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР