Пожарникари, спасители, парапланеристи и доброволци се включиха в издирването му

Продължава издирването на 25-годишния Емил Боев от Перник. Мъжът е в неизвестност от събота вечерта. За последно е видян след кукерския фестивал „Сурва”. Пожарникари, спасители, парапланеристи и доброволци се включиха в акцията по издирването му.

Големият проблем при издирването, казват разследващи и близки на младия мъж е, че на мястото, където за последно е видян, няма камери. Проверяват се всички версии.

Следите на Емил се губят от събота към 3 часа сутринта. За последно е видян край колата си, когато с негов приятел се прибирали от фестивала „Сурва”.

„Моята версия е, че нещо дълбоко го е разстроило. Бил е в състояние, в което емоциите му са били изострени. Забравил е, може би, че няма телефон”, коментира братът на 25-годишния мъж Мартин Боев.

Братът на изчезналия на "Сурва": Бил е разстроен, искал е да си прочисти главата

Мартин смята, че това е нетипично поведение за брат му. „Импулсивен и страстен човек е. Но случващото се от момента на изчезването му и малко преди това – като негов брат, не ми говори, че това е Емил”, сподели още той.  

Приятелят, с когото младият мъж е бил последно, също не може да даде адекватно обяснение за изчезването му, разказват още близките. 

„Малко му е трудно на момчето, защото и двамата са пийнали. И в един момент казва: „Заспах, губи ми се” и не дава толкова ясен отговор, колкото на него му се иска или на нас”, добави братът на изчезналия мъж.

Пожарникари, планински спасители, водолази, парапланеристи и доброволци се включиха в акцията по издирването на Емил.

„Всички камери са прегледани. Продължава преглеждането на тези, за които има информация, че може да бъде забелязан. Обходено е цялото корито на река Струма по продължението на град Перник”, коментира говорителят на ОД на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Полицията издирва 25-годишен мъж от Перник

Претърсва се все по-голям периметър, като районът се увеличава и до съседни области. Доброволци от цялата страна се включват часове след изчезването, когато братът на Емил създаде и Facebook група.

Около 90% от местността, където Емил за последно е видян, вече е обходена. Проверени са и множество необитаеми постройки, казват доброволците. В издирването се включват и частни дронове, един от които е с термокамера.

„Опитваме се да покрием част от потенциалните места, където е бил. Но нямаме конкретна локация. Например, днес сме били покрай крепостта на Перник, проверявали сме и около пропасти”, посочи доброволецът Виктор Янков.

Вече са получени няколко фалшиви сигнала за местонахождението на Емил. Близките му призовават за повече гласност за издирването му, защото на този етап доброволци има достатъчно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.