Мирослав Якимов твърди, че не били в близки отношения с обвиняемия за катастрофата на бул. „Черни връх”

Противоречиви показания на ключов свидетел по делото „Семерджиев”. Пред съда говори Мирослав Якимов - приятелят на полицайката Симона Радева. Той разказа, че с колегите му първи отишли на мястото на катастрофата, но колата на Семерджиев била неузнаваема. Едва на следващия ден помислил, че това е именно неговия джип, защото разпознал специфична джанта.

Якимов не можа да отговори категорично дали познава Георги Семерджиев. Пред магистратите обясни, че го виждал в района на 4-то РУ, където работел. Познавал го по физиономия. Семерджиев сам му предложил да си мие колата в автомивката му и отказал да му се плати за услугата.

Малко по-късно в показанията си пред съда Якимов обясни, че общували чрез Viber, но му нямал номера.

А след като магистратите поискаха да се прочетат показанията му, дадени пред следовател, стана ясно, че не само е разпознал колата на Семерджиев, но и се обадил на Симона Радева, за да й каже, че има проблем.

Не знаел, че Симона Радева е търсила стълба, за да помогне на Семерджиев да се прибере у дома. Якимов категорично отрече приятелката му да е била в джипа. По думите му, тя дошла на катастрофата, защото оттам минавал пътят й за автомивката на Семерджиев. Радева отивала в автомивката, където мислела, че е забравила ключовете си от вкъщи.

„Този конкретно свидетел и полицайката Симона Радева, която беше разпитана, като цяло имат някои неудобни за тях положения в цялата ситуация и не споделят явно всичко, но предметът на настоящото производство са действията на Семерджиев, а не техните конкретно”, заяви Чавдар Железчев - наблюдаващ прокурор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.