Отпуснатите средства се разпределят в три бюджетни години за двата отбора по равно

Община Пловдив официално отпусна 32,7 млн. лева за дострояването на стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Това стана с 46 гласа „за“ и 1 „против“ предложението, което трябваше да бъде одобрено от общинския съвет под тепетата.

Заседанието мина под обсада на фенове на двата отбора, които се бяха разположили пред сградата, в която заседаваше Общинският съвет, а движението по улица "Авксентий Велешки" беше спряно. Отпуснатите средства се разпределят в три бюджетни години за двата отбора по равно: за 2023 година – по 5 358 699 лв.; 2024 година – по 5 500 586 лв.; 2025 година – по 5 500 586 лв.

Общинският съвет на Пловдив - под обсада от фенове на "Ботев" и "Локомотив"

За целта ще бъдат създадени и две постоянно действащи комисии, които да следят за строително-ремонтните дейности, изпълнението на строежа, в които ще участват по един съветник от политически представените групи в Общинския съвет и един независим съветник, строителен и авторски надзор, КАБ КИБ, външни експерти и представители на сдруженията на двата клуба.

В залата се изказаха и представители на фенклубовете на „канарчетата“ и „смърфовете“. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.