Психологът беше убит след междусъседски скандал в София

Междусъседският спор между психолога Иван Владимиров – Нав и съседа, задържан за убийството му, продължил близо 30 години. Това разказа братовчедката на Владимиров – Нина Томова, в ефира на „Здравей, България”. Психологът беше застрелян в сряда вечерта пред дома си. Обвинен за престъплението е 52-годишен бивш полицай.

Близки на убития психолог Иван Владимиров се събраха на протест пред МВР

„Междусъседската война е продължавала, откакто са се нанесли. Постоянно им правил забележки – да не местят столове, да не се смеят”, разказа Томова. През годините психологът е правил опити да реши конфликта.

Томова обясни, че в последните 10 дни психологът е бил в чужбина, а майка му - в провинцията. „Не е имало кой да му вдига шум. Не знам какво го е накарало да маже по вратата. Според мен е търсел конфликт”, заяви Томова.

Тя е категорична, че Владимиров не е бил провокатор. „Той се бореше срещу това. Никога не е налитал на бой, никога не е смятал, че с физическа саморазправа може да решиш проблемите си. Винаги беше с усмивка, с говорене”, заяви Томова.

„Това са над 30 години. Ако е предполагал какво ще се случи, е щял да се залости и да не говори с него”, заяви Томова. Тя обясни, че леля ѝ и братовчед ѝ са знаели, че съседът им има пистолет.

„Няма на кого да разчиташ да те защити, дори и да подаваш сигнали за това”, коментира още Томова.

За задържания за убийството знае, че майка му е събирала боклуци в апартамента, започнала да реди и отвън. „Беше много мръсно и миришеше. Когато бяха направили забележка на майката, синът бе реагирал агресивно”, каза Томова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.