От ръководството на теца са спокойни

„Не крием и не фалшифицираме за вредни парникови емисии и това ще бъде доказано при проверката на ГДБОП и ДАНС”. Това заяви за БНР изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любомир Спасов.

След започнатата проверка вчера и  днес проверяващите са изискали допълнително документация и да доразпитат още няколко служители на централата.

Проверката в тази топлоцентрала е за това дали гори достатъчно биомаса, за да намали вредните парникови емисии. Според изпълнителния директор на дружеството инж. Любомир Спасов, за гориво се използват средно по около 50 000 тона слама:

"Те твърдят, че ние не употребяваме толкова биомаса, заради което крием парникови емисии. Употребяваме биомаса не за да крием, а за да си ги спестяваме. Горим достатъчно количество, за да спестим толкова и сега проверката е да установят какво количество биомаса употребяваме. Тя е около 50 000 тона на месец средно, даже юни месец и повече. Ние сме спокойни, защото знаем, че сме прави. Това, което казваме и декларираме, е точно така", увери Спасов.

В ръководството на централата нямат притеснения за резултатите на проверката, водена от Европрокуратурата. "Идват и искат допълнително още документация. Ако искат още някой човек да доразпитат, ние съдействаме. Няма какво да крием", каза Любомир Спасов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.