Бившият американски президент обяви, че на 21 март ще бъде арестуван

Доналд Тръмп може да бъде обвинен в прикриване на плащания на порнозвезда по време на кампанията му през 2016 година в замяна на нейното мълчание.

Тръмп: Очаквам да ме арестуват на 21 март

Бившият американски президент обяви, че очаква да бъде арестуван на 21 март, позовавайки се на изтичане на информация от прокуратурата в Манхатън. В публикация в социалните мрежи той не коментира възможните обвинения, но призова хората да протестират в негова защита.

В същото време десетки поддръжници на Тръмп се събраха пред луксозното му имение във Флорида и вдигнаха плакати с думите „Искаме нашия президент обратно“. Републиканци, начело с бившия вицепрезидент Майк Пенс, заявиха, че застават твърдо зад Доналд Тръмп. Те осъдиха новината за евентуалния арест на бившия президент, като нарекоха обвиненията политически и „опит за сплашване“. „Първо, нека кажа, че съм изненадан от идеята да бъдат повдигнати обвинения срещу бивш президент на Съединените щати и то в момент, когато в Ню Йорк наблюдаваме силна вълна на престъпност. Фактът, че прокуратурата на Манхатън смята, че повдигането на обвинение срещу президента Тръмп е основен приоритет, според мен е достатъчно показателен за радикалното отношение в страната. Струва ми се, че това обвинение е политически натоварено, а и чувствам, че не е това, от което американците се нуждаят”, заяви Пенс.

До момента нито един президент на Съединените щати не е бил изправен пред наказателно обвинение докато е бил на поста си или след това.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.