„Убива кучето с настървеност, ярост и увереност”, посочи природозащитник

Зрители на NOVA изпратиха клип, на който се вижда как непълнолетни пребиват с дървен кол малко куче. По етични съображения няма да ви покажем кадрите заради тяхната жестокост. По информация на NOVA в деянието са замесени три деца.

„Скандализира хладнокръвието, с което се извършва убийство над малко бебе кученце с дървен прът. Това убийство се заснема от други съучастници. Говорим за умисъл - извършва се извън населеното място”, коментира природозащитникът Пламенка Калинкина.

ПОРЕДНА ЖЕСТОКОСТ: Отрязаха ушите на бездомно кученце в София (ВИДЕО)

По думите ѝ увереността, с която е осъществено убийството на животното, говори, че подобно престъпление е извършвано и преди. „Тук няма колебание. Убиват кучето с настървеност, ярост и увереност”, смята Калинкина.

Заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов обяви, че има данни за извършителите на престъплението. „В село Попица е проявена жестокост към куче, причинена е смъртта му по особено мъчителен начин”, посочи той.

Прокурорът уточни, че децата, замесени в убийството, са на възраст около 15 години. „Винаги е поправимо, но трябва да се работи с психолог”, заяви Костов.

Още по темата гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.