Мъжът седнал зад волана пиян и опитал да избяга от полицията

Гонка с полицията - това се оказа причината кола да се обърне по таван в изкоп в Пловдив. Шофьорът опитал да избяга от униформените, които искали да го спрат заради превишена скорост. Оказва се, че 63-годишният водач е седнал пиян зад волана. Пробата му с дрегер отчела 1.38 промила алкохол в кръвта. Той не е бил сам в колата, която е шофирал със 170 км/ч.

Водачът, който е с 40-годишен стаж зад волана, ще бъде съден по бързото производство. Той ще отговаря за две престъпления – за възпрепятстване на органите на реда и за шофиране в нетрезво състояние. Грозят го до три години затвор и глоба от 500 до 2000 лева.

Мъж приземи колата си по таван в изкоп в опит да избяга от полицията (ВИДЕО)

„Случаят приключи с двама леко ранени и един задържан. Към 00:15 ч. в село Труд водач на лек автомобил не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка. С висока скорост потегля в посока град Пловдив, което налага да бъдат предприети действия по преследването на автомобила”, каза в ефира на „Здравей, България” началникът на "Пътна полиция" главен инспектор Йордан Милушев.

След падането в изкопа на пловдивски булевард водачът и спътницата му не са успели да излязат сами от автомобила.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.