Остава неясно дали предложенията са обсъждани в цялата коалиция на ПП-ДБ

От „Продължаваме Промяната - Демократична България” няма да се съобразят с искането на ГЕРБ-СДС за представяне на състав за кабинет до неделя. Това обяви съпредседателят на коалицията Кирил Петков. Първи коментар дойде и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов не даде положителна оценка за евентуалните имена в кабинет по предложение на ПП-ДБ. „Аз се дръпнах на първия ред, за да дадем шанс да има правителство. И Корил и Асен трябва да се дръпнат назад,  да се направи програмен експертен кабинет и той да управлява 4 години.  Атанасов с всички служби на МВР, плюс ДАНС,  цивилно военно разузнаване са при Кирил Петков - аз мисля, че не е приемливо”, посочи Борисов.

Остава неясно дали евентуалните имена са обсъждани в цялата коалиция на ПП-ДБ. „Имена коалиционно все още не сме обсъждали. Може би се е обсъждало в различни формати. Слухове не коментирам”, заяви Даниел Лорер, ПП-ДБ.


В кулоарите на НС партиите засегнаха и темата за бюджета. „Да върнем бюджета на Финансовото министерство…Това е опит на Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика. Този, който го е причинил, трябва да получи награда пак да е министър – това е тема на разговор с колегите”, категоричен е Борисов.

„С 12 млрд. лева дълг в резултат на една година в резултата на управлението на същите тези хора. След като вкараха държавата във финансова катастрофа, най-малкото, което трябва да се случи е да бъдат държани на безопасна санитарна дистанция от всякаква форма на власт”, посочи Костадин Костадинов, „Възраждане”.

„Докато си играете игрички на преговори за финансова рамка и управленска програма. Нали разбирате, че и президентъ се възползва от тази ситуация? Президентът и управляващото мнозинство си мерят авторитетите”, заяви Корнелия Нинова, БСП.

Борисов не се отказва от битката за споделена отговорност по приоритети с вторите. „Ако отиваме на избори, преди това да имаме бюджет. И това сме длъжни с ПП и ДБ да го направим”, категоричен е Борисов.

Първите две сили в парламента продължават и работа по секторните политики за управленска програма.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.