"Вярвам, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще предприемат всички мерки за защита на върховенството на закона", се казва в съобщението

От офиса на Европейския прокурор Лаура Кьовеши осъдиха опита за бомбен атентат срещу главния прокурор на България Иван Гешев.

В понеделник на пътя на конвоя на главния прокурор бе взривено самоделно устройство, гласи съобщението по случая. От името на европейския прокурор се пожелава на българския главен прокурор и неговото семейство бързо възстановяване от този травматичен инцидент.

Демерджиев: Има заподозрени за опита за атентат срещу Гешев (ВИДЕО)

 

 

„В Европейския съюз престъпниците, които се осмеляват да нападнат който и да било член на съдебната власт, трябва да се считат за изключително опасни и противоборството с тях да бъде с изключителна решителност. Вярваме, че българските полицейски сили, прокурори и съдии ще предприемат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система в България и не ще щадят усилията си, докато не стане ясно кой е отговорен и как се стигна дотук”, се казва в съобщението на европрокурора Лаура Кьовеши по случая.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook