Това заяви един от членовете на ВСС

Главният прокурор Иван Гешев не си дава сметка как се саморазобличава. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет.

ВСС се зае със сигнала срещу главния прокурор (ОБЗОР)

По думите на магистрата разкритията, които напоследък обвинител номер 1 прави, говорят за нарушаване на Конституцията. „Вероятно има някаква друга цел. Това да записваш други лица по време на частен разговор, без да ги предупредиш и да поискаш изричното им съгласие, несъмнено е нарушение на основен принцип в Конституцията”, коментира тя. Ако подобно нарушение бъде доказано в съда, това би било основание да предсрочното освобождаване на Гешев, допълни Атанаска Дишева.

„Никой от членовете на Висшия съдебен съвет не е длъжен да се отчита на г-н Гешев, още по-малко в подобна ситуация да му дава обяснения защо е внесъл предложение за неговото отстраняване. Те не са му подчинени”, коментира магистратът във връзка с признание на главния прокурор, че е провеждал множество телефонни разговори след завръщането си от САЩ.

По думите на Дишева обстановката във ВСС се е променила, откакто има скандали по върховете на Прокуратурата.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ „ГЕШЕВ” ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.