След 2 дни е балотажът в Турция

Два дни до решаващия вот в Турция. На балотаж един срещу друг ще се изправят настоящият президент Реджеп Таип Ердоган и кандидатът на опозицията Кемал Калъчдароглу. На първия тур двамата бяха с по-малко от 4 процента разлика.

Основният въпрос е за кого ще гласуват избирателите на третия в надпреварата - Синан Оган. Преди няколко дни, той призова привържениците да подкрепят настоящия президент. В навечерието на решаващия вот, двамата претенденти се обърнаха към избирателите си.

„Ситуацията, в която се намира страната ни в момента, не е добра. Турция трябва да излезе от това. За да можем да направим това, трябва да се борим заедно. Ще отидем до урните и ще гласуваме. Ние ще сменим едно авторитарно правителство чрез демократични средства“, заяви Кемал Кълъчдароглу.

„Г-н Кълъчдароглу, какво ще правите, ако бъдете избран за президент? Има ли нещо, което можете да направите, след като не можете да получите подкрепата на парламента? Не. Къде е законодателната власт? Разбира се, тя е в парламента. Нашият алианс има 323 депутати в парламента. Как смятате да прокарате законопроектите?”, попита Реджеп Ердоган.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.