Домакини на бала са Радев и съпругата му

Тази вечер президентът Румен Радев и съпругата му са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Събитието е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта” и се провежда в резиденция „Бояна”.

Зад всяка широка усмивка и красив тоалет тази вечер стои дете, израснало в дом или в приемно семейство. Като Мирослав Василев – изоставен от биологичните родители, но получил обич и подкрепа от хора, които го приели като свое дете.

„Вярвам, че именно трудностите изграждат личността на човек, те изградиха и мен, защото ми беше доста трудно да се разделя като малък със семейството ми, с майка ми, наистина ги обичах много тогава, но не съм й сърдит”, казва Мирослав.

Днес споделя трепета от балната вечер заедно с приемния си баща.

„Винаги ги учим на добро и да не стана така един ден и те да създават деца и да ги оставят. Всичко да го правят с акъл и по правия път. Затова той избра да учи богословие”, казва Цветан Славчев, приемен родител.

Вече зрелостник, Мирослав е категоричен е, че ще продължи образованието си. И един ден ще стане полицай.

„Понеже от малък ми е мечта. Обичам да помагам на хората като цяло”, казва Мирослав Василев.

И Виктория, която е израснала в център за настаняване от семеен тип в Габрово, иска да помага – така, както на нея са подавали ръка в трудни моменти.

„В даден момент от живота ми са помогнали много педагози, затова искам да предам това, което съм. Не искам да остава в мен. Искам да помогна на малките деца да израснат по начина, по който аз съм израснала и да видят, че има добра светлина”, казва Виктория Нисторова.

„Увереността, мечтите, волята и положените усилия са гаранция за успеха. От всеки един зависи как ще извърви житейския си път в динамично време, изпълнено с препятствия, но и с много възможности". С тези думи държавният глава Румен Радев приветства близо 100 зрелостници.

„Вие вече знаете как да се борите и как да се отнесете към всяко препятствие така, че да го използвате като трамплин за своите бъдещи успехи“, обърна се президентът Радев към абитуриентите. На младежите, които са избрали вече своята професия и са започнали да работят, държавният глава пожела да се трудят честно и усърдно, защото само така усилията им ще бъдат възнаградени. 

Държавният глава благодари на всички дарители, които подкрепят инициативата, както и на всички артисти, певци, стилисти и гримьори, които благотворително се включват в подготовката на младежите за балната вечер. 

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ до този момент са набрани средства в размер на 96 180 лева. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

Банковата сметка на Администрацията на Президента е:

IBAN  BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC  BNBGBGSD

Банка  БНБ

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.