Разследват се две престъпления

От прокуратурата официално обявиха бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, за общодържавно издирване. Информацията е на Софийската районна прокуратура. Обявяването за издирване от МВР стана часове след акцията в ресторант в "Драгалевци".

Петър Петров-Еврото е обявен за издирване

От държавното обвинение разследват това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. в София различни хора са принуждавани, чрез заплахи, да действат срещу волята си. От прокуратурата разследват и неправомерната употреба, без разрешение, на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено. Причината е, че той не е открит. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели. Ако по време на разследването се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано. Ще бъде преценено дали има основания за привличане към наказателна отговорност на други лица. Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.