Новият кабинет предизвика бурни реакции в кулоарите на Народното събрание

Оценката на парламентарно представените формации за ротационното правителство не закъсня. Новият кабинет предизвика бурни реакции в кулоарите на Народното събрание. Изненадващо от цялата парламентарна група на ДПС днес гласуваха само двама. „Да” на кабинета „Габриел-Денков” казаха Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ. Зелените бутони натиснали с условие.

„Да извършат тази конституционна реформа и за това ще се включим с председателя в Комисията по конституционни въпроси и двамата ще бъде членове. Само това, кабинетът не го подкрепяме като състав, подкрепяме само конституционната реформа”, уточни Пеевски.

Подкрепата на двамата от ДПС предизвика бурни реакции сред останалите партии.

„Христо Иванов се върна в политиката, акостирайки с една лодка на „Росенец” да се бие с НСО пред дома на Доган. Вчера и днес се прегръща с Пеевски за конституционна реформа”, коментира Корнелия Нинова.

„Това е правителството на ДПС,ПП, ГЕРБ и другото нещо. Това е видимо за всички. Те са зависими от ДПС  и ми е много интересно какво са им обещали”, твърди лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

НОВАТА ВЛАСТ: Парламентът одобри кабинета „Денков – Габриел” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” - Кирил Петков отговори така:

„Всеки един народен представител има правото да изрази своето мнение. В случая те показаха, че подкрепят това правителство. От наша гледна точка, че реформите и конституционните промени, които искаме, ще ги отстояваме”.

След края на гласуването лидерът на ГЕРБ отправи критики към БСП.

„Аз ги слушах колегите от другите партии и ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Бяха договорени министрите”, обясни Борисов.

Нинова отговори:

„Лъжа е. Г-н Борисов, знам, че сте лъжец, но че сте толкова голям, не съм вярвала”.

Единственият депутат, който не подкрепи кабинета на собствената си парламентарна група беше Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. И мотивира решението си, че отдавна е заявил, ще си отреже ръката ако гласува за правителство на „Продължаваме Промяната”.

„Примерът с моята ръка беше, за да демонстрирам колко силно вярвам в това, което правя. Продължавам да вярвам, че Промяната са едни неподготвени хора, които не могат да се справят, но в същото време са жадни за власт. Оттук нататък ще следя всяка тяхна стъпка”, увери Добрев.

ВСИЧКО ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА КАБИНЕТА "ДЕНКОВ - ГАБРИЕЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.