Той разкри имената на първите 10 участника, които са потвърдили участие в двубоя

Звезди на световния футбол ще пристигнат в София, за да вземат участие в благотворителен двубой, който се организира от фондацията на Стилиян Петров, това разкри бившият капитан на националния отбор пред медиите. Шоуто ще се проведе на 6 септември от 17:00 часа на стадион "Васил Левски". Събраните средства ще бъдат изразходвани за лечение на хора с онкологични заболявания. Както е известно, самият Стилиян страдаше от левкемия преди години.

„Точно преди 10 години, през 2013 година, 62 000 се изправиха на крака в последния ми мач. 10 години по-късно нашата фондация ще организира благотворителен мач в България. "Мач на надеждата". Всички средства ще бъдат дарени на болници в България и на хора, лекуващи се от рак. Аз и моето семейство мина през това, но без подкрепата на българския народ и феновете - нямаше да успеем“, каза Стенли.

Стилиян Петров игра в мача на легендите на "Ливърпул" и "Селтик"

Той разкри имената на първите 10 участника, които са потвърдили участие в двубоя. От българите това са: Димитър Димитров - Херо, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Наско Сираков и Мариан Христов. Селекцията на чужденците пък ще включва мениджърът Мартин О'Нийл, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

Стенли добави, че от чисто организационна гледна точка не е било проблем да събере звезди на футбола както от нас, така и от чужбина. „Не беше проблем да събера играчите. Да, повечето от тях отдавна не се занимават професионално с футбол, но в никакъв случай не са загубили форма – даже, Христо Стоичков каза, че ще започне специално да тренира по три пъти в седмица“. Бившият национал уточни, че от фондацията му ще следят средствата, събрани на благотворителния мач през септември, за да се избегнат евентуални злоупотреби.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС