Негов коментар предизвика вълна от възмущение

Втори ден реакции, заради нецензурната реплика на Вежди Рашидов в Народното събрание. Още вчера стана ясно, че той ще се оттегли от поста председател на Комисията по култура и медиите, излезе и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това, обаче не потуши напрежението. Утре пред Народното събрание ще има протест, на който се иска оставката му и като депутат.

В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Вежди Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание. 

Вежди Рашидов подаде две оставки след настояване на ГЕРБ

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение. 

В телефонен разговор пред NOVA той заяви, че след края на месец август ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента. За да се запази уговорката за разпределение на председателските места в комисиите, от ГЕРБ отново трябва да номинират кандидат.

Реплика на Рашидов за жертвите на насилие предизвика скандал, той се извини (ВИДЕО)

Позицията на „Възраждане” за скандала дойде едва днес. Те посочват, че сме станали свидетели на „лицемерие” от така наречената демократична общност, но никой не е обърнал внимание на одобрителната усмивка и дружеския смях на Никола Минчев. От БСП определиха като „недопустими” думите на Рашидов, а ДПС и ИТН не коментираха темата. А Даниел Лорер от ПП атакува отсъствието на Бойко Борисов при гласуването на промените вчера. И допълни, че от ГЕРБ са нарекли насилието над жени с думи, които не трябва да бъдат помисляни.

Българският фонд за жените иска оставката на Рашидов като депутат

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.