Лидерите на партиите в НС с реакции за убийството на Алексей Петров

Показното убийство на Алексей Петров извади на дневен ред въпроси като това слага ли се началото на ганстерска война и връщаме ли се към годините на прехода.

Имаше реакции и на част от парламентарно представените партии. Съпредседателят на ПП Кирил Петков излезе с позиция във Facebook. Той написа: „Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства. Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност. Службите трябва да започнат да работят ефективно. Ще работим заедно с правителството да постигнем истински и бързи резултати.”

Петков: Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, също коментира покушението срещу Алексей Петров като отправи и критика към правителството. „Едно е ясно - мутренското правителство върна обратно забравените мутренски години. Остава само да си зададем един последен въпрос - кой ще бъде следващият? И дали няма да е политик?”.

Костадинов: Мутренското правителство върна обратно забравените мутренски години

И лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция. Във Facebook тя отправя критики към кабинета: „Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години. Цялата държава стана заложник на страха му от възмездие и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари. Гангстерски убийства посред бял ден. Правосъдна реформа ли? Шенген ли? Всичко, до което се докоснат е катастрофа".

Нинова: Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години

Темата коментира и лидерът на ИТН Слави Трифонов във Facebook. Той поставя редица въпроси, сред тях: „Дали това е началото на гангстерска война и дали Алексей Петров е съдействал в преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство. И още от това, което написа Трифонов: „Убийството на Алексей Петров беше предизвестено. То ясно показа, че държавата и службите са слаби. И не са в състоянието нито да прогнозират, нито да предотвратят подобен - показен разстрел”. 

Трифонов: Убийството на Петров беше предизвестено, показа, че службите са скопени

До момента - от ГЕРБ и ДПС не са коментирали убийството на Алексей Петров.

Коментар няма и от Министерския съвет. 

Барета, бизнесмен, политик: Кой беше Алексей Петров?

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК