"Наистина се надявам господин Божков да се е върнал, за да си реши въпросите с правосъдието", посочи той

Повече от 24 часа след завръщането на Божков парламентарно представените формации по-скоро запазват мълчание по темата. И все пак първи коментар тази сутрин дойде от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се появи на футболен турнир в с. Лиляче.

Реакцията на Борисов беше и една от най-очакваните, заради посланията, които Божков отправяше към него от Дубай през профила си във Facebook. Един от последните коментари беше през май, когато издирваният бизнесмен написа, че Борисов имал защо да се страхува, защото бил готов да се върне като защитен свидетел.

Днес Борисов беше лаконичен – като заяви, че няма притеснения и даде приоритет на остри критики към партньорите си в управлението, като заговори дори за разваляне на „сглобката”.

„Решил човекът, върнал се е. Хиляди пасажери идват и се връщат. Няколко години подред го коментираме. Дали сме показания, обяснили сме всичко“. Това заяви председателят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов по повод завръщането на Васил Божков, който вчера беше арестуван на летището в София.

Разпитаха Васил Божков в прокуратурата, не е ясно дали ще бъде поискан арест

"Наистина се надявам господин Божков да се е върнал, за да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме правосъдна система“, каза още той. "Нямам никакво притеснение от него", заяви Борисов. 

Той коментира и показното убийство на Алексей Петров: "Да се надяваме, така както при предишните два атентата, да бъдат задържани извършителите".

Борисов коментира и казуса с поисканото отсраняване на главния секретар на МВР: "Този главен секретар е гласуван от Министерския съвет, разбира се, че той не се справя"..

"Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени и кой го накара да смени ръководители на областни структури", посочи  Борисов. Той добави, че се сменят бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури. 

Потърсихме за коментар "Продължаваме промяната" за завръщането на Васил Божков у нас, но те предпочетоха да запазят мълчание, както и останалите парламентарни формации. Изненадващото прибиране на Божков коментира единствено пулмолога Александър Симидчиев от Демократична България.