Пътешественик дава съвети

Стойко Иванов е пътешественик, писател и разказвач.  Старае се навсякъде по света да има поне по един приятел.

„Преди две седмици се върнах от Саудитска Арабия и да, дори и там имам вече приятели. Като цяло смятам, че това е може би най-добрият начин да се докосваш до мястото, където се намираш, запознавайки се с местни хора, обменяйки разговори, мисли, впечатления”, разказа Стойко Иванов.

Според него Саудитска Арабия може би ще бъде доста по-интересна дестинация след години.

„На този етап, поне според мен, смятам, че е доста затворена държава. Аз се върнах от Оман преди два месеца, където отново има подобно управление, но за мен поне няма нищо общо, започвайки от хората, които бяха изключително приветливи, дружелюбни, помагаха ни, бяха много любопитни. И на другия полюс Саудитска Арабия, която е може би е най-крайната форма на исляма”, сподели още пътешественикът.

Прави му впечатление, че хората там са много затворени и гледат непознатите с недоверие.

„В Саудитска арабия не бих казал, че е опасно, защото там законите са изключително строги, но впитите погледи в теб, създават някакъв дискомфорт. Не е опасно, никой, нищо няма да ти направи, но все пак може би едно наум, е добре да има човек’, разказа още Стойко Иванов.

Той организира „Вечер на пътешествията”, където хора ще могат да обменят идеи и да споделят за местата по света, където са били.