Очаква се приходите от разпродажбата да достигнат 14.6 милиона долара

Огромен брой филмови костюми и реквизити ще бъдат предложени на търг следващия месец в разпродажба на стойност 14,6 милиона долара.

Артикулите са над 1800, а най-скъпият от тях, който ще бъде в продажба е главата, която актьорът Антъни Даниелс е носил, за да играе C-3PO в "Междузвездни войни: Нова надежда".

СВЕТОВЕН РЕКОРД: Американка събра над 20 хиляди предмета, свързани с Мечо Пух

Костюмите за продажба включват риза, жилетка и панталони, носени от Ди Каприо в "Титаник", халат на Хъни Райдър, носен от Урсула Андрес в "Д-р Но" и каскадьорския костюм на Джони Деп, носен в  "Карибски пирати: В непознати води".

Коекцията от предмети включва камшика на Харисън Форд от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", металната ръкавица на героя от "Кошмар на Елм Стрийт" на героя Фреди Крюгер и чифт маратонки, носени от Том Ханкс във филма "Форест Гъмп".

От аукционната къща казват, че партидите идват от колекционери, куратори, архиви, филмови студия и продуцентски компании.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.