"След COVID кризата малките населени места се оживиха", каза тя

"Сигнализирахме областния управител и директора на МВР-Перник за съмнение за изборен туризъм. Справка в ГРАО към 13 юни показа, че има 95% разлика между жителите на община Ковачевци с настоящ и тези с постоянен адрес. За последната година там са регистрирани 361 души - около 30-40% от жителите на Ковачевци. Това може да предреши не само избора на кмет, но и на състава на общинския съвет. Общинските съветници в Ковачевци са 11, новорегистрираните могат да променят политиката в тази малка община". Това заяви кандидатът за кмет на община Ковачевци от БСП Ина Тодорова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

В отговора, който са получили, им е казано, че там нямало улици и номера. Относно данни за сигнали за купуване на гласове, Тодорова заяви, че няма данни за такива нарушения. 

Андрей Цеков: Има съмнения за изборен туризъм в 343 населени места

Запитана дали има много пустеещи имоти, кандидатката за кмет обясни, че след COVID кризата малките населени места са се оживили, затова броят на изоставените имоти не е толкова голям.

Кандидат за кмет на община Ковачевци Ина Тодорова e бивш парламентарен секретар на Министерството на отбраната по времето на министър Ангел Найденов (29 май 2013 – 6 август 2014 в кабинета „Орешарски”) и бивш началник на приемната на предишния омбудсман Мая Манолова.