Инцидентът е станал в столичния квартал „Люлин”

Домашно куче без намордник нападна жена и уби нейното куче. Случаят е от кв. „Люлин” в София. Жителите му твърдят, че това е пореден подобен случай в района.

Инцидентът е станал на 27 септември. Около 08.00 ч. Добринка Дейкова разхожда домашния си любимец, когато вижда друга жена с две кучета.

„Едното се спусна и нахапа моето куче. Опитах се да го опазя, но не успях. Ръцете ми са нахапани. Извадих си медицинско. Подадох сигнал до 9 РПУ, районната община и Агенцията по безопасност на храните. Жалбата ми беше пренасочена към Столичния инспекторат. От полицията ми се обадиха. Казаха ми, че жената им е добре позната. Подавани са и други сигнали от потърпевши в района, но до момента са ѝ изпращани само преписки. Инспектор е ходил в дома ѝ. На адреса е имало само едно куче”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшата жена.

Доберман разкъса домашно куче и нахапа тежко жена

NOVA също потърси полицията. От там заявиха, че има събрани материали, които са изпратени в Районната прокуратура. От обвинението пък обясниха, че документите са пристигнали едва вчера. От Районната община и Столичният инспекторат поясниха, че е съставен акт за административно нарушение. Собственичката на агресивното куче е отхвърлила твърденията в сигнала. 

Куче от бойна порода нападна жена и домашния ѝ любимец в София

Столичният инспекторат и район „Люлин“ са направили проверка, съставен е констативен протокол, потърсени са доказателства и предстои да бъдат разпитани свидетели. СРП е образувала преписка и е започнала проверка по случая.