Той беше изключително забавен човек, с добро и безкористно сърце, казаха Марта Кауфман, Дейвид Крейн и Кевин Брайт

Създателите на "Приятели" отдадоха почит на Матю Пери след внезапната му смърт. Съавторите Марта Кауфман и Дейвид Крейн и режисьорът Кевин Брайт направиха съвместно изявление след кончината на звездата в събота. 

СНИМКИ НА МАТЮ ПЕРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

„Шокирани сме и дълбоко натъжени от кончината на любимия ни приятел Матю. Все още случилото се ни се струва нереално. Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени, че го имахме в живота си. Той беше блестящ талант. Клише е да се каже, че актьорът прави ролята си своя, но в случая с Матю няма по-верни думи. От деня, в който за първи път го видяхме да се превъплъщава в ролята на Чандлър Бинг, за нас нямаше друг вариант. Винаги ще ценим радостта, светлината и ослепителната интелигентност, които той притежаваше - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Но освен това беше и най-милият, с даряващо и безкористно сърце”, споделят създателите на "Приятели".

Те изказаха най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на Пери. И признаха: "Това е "епизодът", в който сърцата ни наистина бяха разбити".

Подробности за последните часове на Матю Пери (СНИМКА)

10-те сезона на сериала се излъчваха в периода 1994 - 2004 г., а повторенията им все още се въртят по телевизиите из целия свят.

Кауфман, Крейн и Брайт се събраха отново с Пери и останалите за специалния филм "Приятели" през 2021 г., за който всички те бяха номинирани за награда "Еми" в категорията "Специален филм с развлекателен характер”.

Пътят на Матю Пери: От тежкото детство, през алкохола и дрогата до "Приятели"

Източник: dailymail