Национален съвет на партията във Велико Търново

След остри конфликти в предизборната кампания, а и след нея, от ГЕРБ решават дали ще останат в управлението. Партията се събра на национално съвещание във Велико Търново. 

В сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра парламентарната група и заяви, че ще искат предоговаряне на отношенията в управлението.

След остри конфликти в предизборната кампания, а и след нея, от ГЕРБ решават дали ще останат в управлението. Партията се събра на национално съвещание във Велико Търново. В същото време- първи коментари по бюджета на държавата за следващата година, след като финансовия министър Асен Василев представи план - сметката буквално в петък в пет.

Трусовете в управлението се случват на фона на нов вот на недоверие срещу кабинета с подписите на „Възраждане”, БСП и ИТН. Темата за него е национална сигурност и отбрана. Преди Борисов да каже, дали ще остане в управлението, той върза всичко това с параметрите в бюджета и заяви, че ще искат пари за общините и няма да позволят вдигане на данъците.

„Трите години хаос доведоха до това, че сега ще се режат приходи. Няма да се вдигат пенсии, ще се замразят на това ниво, ще се дадат пари на общините, за да се раздвижи инфраструктурата, заради трите години безвремие. Това е честният разговор с българите. Седемте милиарда раздут бюджет ще останат, утре при ротацията или ако те решат да си ходят, ние ще останем с дупка седем милиарда”, подчерта Борисов.

"Трябва да настояваме Асен Василев да оттегли предложението си за Бюджет 2024. Ако извадите ДДС и акциз, ще видите, че в 12 държави от ЕС бензинът е по-евтин, отколкото у нас, включително Германия. У нас е по-скъпо, въпреки, че купуваме уж евтин петрол. Това вече го видяха и мнимите атлантици и в ЕС", каза народният представител Делян Добрев.

 Очаква се партията да вземе решението дали да продължи участието си във властта. 

Борисов за дерогацията: Опитваме се да спрем ограбването на българина