За момента сигнали за пострадали и бедстващи хора няма

Сигнали за лошо време, паднали дървета и аварии с електричеството вследствие на силния вятър на територията на област Бургас. Петметрови вълни отнесоха крайбрежната ивица, заляха заведения и потопиха лодки.

Областната управа ще изисква прекратяването на договора с настоящата фирма за почистване на общината, след като автомобили закъсаха по необработени пътни артерии в областта. За момента сигнали за пострадали и бедстващи хора няма.

Източна България се възстановява след ураганния вятър

„От близо 60 населени места, които вчера бяха без електричество, в момента са под 10. Нямаме сигнали за бедстващи хора и такива в нужда. Няма и непроходими пътни участъци”, заяви Пламен Янев, областен управител на Бургас.

Според него още на 2 ноември, когато е бил свикан областният щаб, Областното пътно управление и КАТ са докладвали, че има проблем с фирмата за снегопочистване – не е предоставила нужните данни за машини.

„По този начин се блокира проверката в цялата област, тъй като ние трябва да имаме списък, за да проверим за дублиращи. До ден днешен, въпреки моя заповед, това не е изпълнено”, каза Янев и добави, че в неделя сутринта фирмата не е била открита. Но по-късно управител на фирмата се е свързал с него и обяснил, че иска да изложи гледната точка на фирмата.

В позицията на фирмата се твърди, че през цялата нощ всички ѝ машини са работили, без да спират. „Поканил съм ги на среща с Областното пътно управление и МВР, за да се уточним. Но е факт, че те не си изпълняват навреме задълженията. Точно поради такива причини гражданите са недоволни и казват, че зимата ни е изненадала”, посочи Янев.

Повече гледайте във видеото.

 ВСИЧКО ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ В СТРАНАТА ЧЕТЕТЕ ТУК