Все по-изобретателни стават престъпниците в града

Набезите в Крън продължават. След като NOVA разказа за мъж, разбил автомобил по време на снежната буря, се оказа, че има и други потърпевши. С нас се свърза жител на града, който е жертва на още "по-изобретателна" кражба. Апашите прекъснали захранването на всички сложени от хората в квартала охранителни камери, за да могат да се промъкнат в дома на потърпевшия и да го ограбят.

Пламен Баклов обясни, че от улично табло крадците спрели захранването, прескочили оградата му, взели каквото си харесат и избягали. От колите му липсват печати на фирмата му, фактури, очила, пари, слушалки. По време на обира потърпевшият бил у дома с жена си и децата си. „Чувстваш се омърсен, защото чужд човек е влизал в имота ти”, коментира Пламен. Той се закани да сложи още повече камери с резервно захранване, което да издържа поне 8 часа без ток.

„Дръжте крадеца”: Опит за кражба на кола по време на снежната буря (ВИДЕО)

„Продължаваме да търсим записи от камерите. Продължаваме и изграждането на системата за видеонаблюдение, за да се чувстват гражданите по-сигурни. Ще настояваме за повече полицейски патрули”, закани се кметът на града Тодор Малаков.

Повече гледайте във видеото.