Тя записа най-успешния сезон в кариерата си

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова говори пред камерата на NOVA за психологията в спорта, ролята на семейството и малките тайни от подготовката за всяка битка на корта. Тя записа най-успешния сезон в кариерата си, след като спечели 3 титли и достигна до номер 71 в световната ранглиста.

„Имах трудна програма тази година. Изиграх около 30 турнира. Още на първия мач в Австралия се контузих, а после в Чикаго играх на 43 градуса. При мен се получават по-трудно нещата, но съм голям инат и следвам докрай целите си. Семейството ми има много голяма роля за кариерата ми. Те винаги са ме подкрепяли”, сподели тенисистката.

Виктория Томова спечели титлата на турнир във Валенсия

Виктория Томова преживява най-хубавите мигове в кариерата си в последните месеци. Тя е на 28 години и посещава тенис академия в Швеция от 2019 г. "Те ме приеха като част от тяхното семейство. Сама се занимавам с покупките на билети и изкарването на визи. Знам как да стигна до определен турнир. Мислила съм си като приключа с тениса да си отворя агенция за пътуване. Пътувах с брат ми и баща ми на турнирите. От 2015 г. си записвам в дневник всеки противник, с когото играя, заедно със силните и слабите им страни. Работя със спортен психолог. Спокойствието играе голяма роля в спорта. Преди година и половина намерих правилния човек, с когото да работя", признава Томова.  Целта ѝ за догодина е влизане в топ 50. Тя иска да окуражи децата да се занимават със спорт чрез личния си пример.

Преди дни ракета номер едно в женския тенис у нас спечели титлата на турнир на клей от категорията "ITF 140", който се проведе във Валенсия.

Целия разговор гледайте във видеото.

Репортер: Тодор Христов