Шофьорът на камиона е в ареста

Заради неправилна маневра в тъмното шофьор на тир причини смъртта на двама души – баща и дъщеря, и рани млад мъж. Фаталният инцидент станал на разклона за Бузлуджа, по пътя, който води към град Шипка.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тирът, управляван от украински шофьор, направил непозволена маневра назад и леката коля се ударила челно в ремаркето на камиона. Мъжът и жената загиват на място. 23-годишният Александър Проданов, който е един от младите умове на България, носител на множество научни награди, е в болница.

От прокуратурата потвърдиха, че 64-годишният украински шофьор е в ареста и ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". 

Повдигнаха обвинения на шофьор на тир, причинил катастрофа с две жертви в Старозагорско

„На този участък вече се наситихме на подобни нещастни случаи. Този е поредният. Шофьорът на тира е предприел неправилна маневра назад. Вероятно е объркал пътя по GPS или е търсел къде да пренощува”, коментира в ефира на „Здравей, България” автомобилният експерт Стефан Драганов.

Той подчерта, че от разгледания от него снимков материал, отстрани на ремаркето не се вижда каквато и да било светлоотразителна маркировка, която би могла да предотврати катастрофата.

Повече по темата гледайте във видеото.