Юбилеят беше отбелязан с грандиозен спектакъл

Спортният клуб по художествена гимнастика „Илиана” отпразнува 30 години от основаването си. Юбилеят беше отбелязан с грандиозен спектакъл. Събитието се проведе в зала „София” в столицата. Историята на клуба беше разказана чрез танци, като беше обърнато специално внимание на държавите, в които гимнастичките са печелили големи отличия.

„Това е една уникална вечер, която ще помня до края на живота си.Изпълнена съм с много любов, с много щастие, защото това, което видях, е една изключителна осъщественост”          , обясни Илиана Раева, президент на БФХГ.

Правителството предлага най-високото отличие за Илиана Раева

Гимнастичките, които са спечелили медали от най-големите форуми, получиха специални плакети. Треньорският състав подари на председателя на клуба Ина Ананиева истинска звезда в небето, кръстена с нейното име.

„Равносметката е стотици медали от държавни първенства, от олимпийски игри, от световни и европейски първенства. Това е клуб с големи традиции, клуб, който е допринесъл  много за развитието на българската художествена гимнастика . В този спектакъл взеха участие 207 деца”, разказа Ина Ананиева, председател на СК „Илиана”.

Ина Ананиева разказа и, че изпитва огромно удоволствие от работата с деца.

„ С голяма любов се отнасям към тях, опитвам се да науча и треньорите, защото те са млади, амбициозни, само така се случват нещата. Важна е много и дисциплината”, допълни Ина Ананиева.

 

 

Редактор: Вероника Димитрова