Убийството беше извършено в сряда вечерта

Застреляха мъж в София. Жертвата е Мартин Божанов - Нотариуса, потвърдиха от МВР. Престъплението е извършено в кв. „Горна баня”. 

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

 

По първоначални данни на разследващите става дума куршумите са попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата. Цяла нощ екипи са работили на място.

„Доколкото знам, Мартин Божанов-Нотариуса през годините е бил интересен покрай делото „Крашевски”. В Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати”, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова. По думите ѝ се разпитват свидетели и се работи усилено по случая. 

Мъж с брадва нападна шофьор в колата му

"Божанов може би е свързан и с имотни измами", добави Кирилова, но не потвърди изтеклата информация, че убитият е свързан с прокурорски рекет.

„Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях”, съобщи Кирилова.

„В начален етап на разследването сме, в момента се извършва оглед на местопроизшествието. Установяват се свидетели и очевидци. Умоляваме гражданите, ако разполагат с някаква информация, да ни съдействат. Всички сили са вдигнати на крак и работим, за да установим кой е извършителят”, увери главният секретар на МВР Живко Коцев.

Мъж е убит и запален в София, арестувана е съпругата му

Той потвърди, че сигналът за убийството е получен малко преди 20 ч. в сряда. Екипи на полицията са пристигнали на място веднага.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство.

През 2008 г. Мартин Божанов е осъден за имотна измама, а Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество му отнема 430 хиляди лева. Убитият е и част от разследване на Антикорупционния фонд, според което той е осъществявал връзка с прокурори срещу заплащане - с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението.