По думите му по-логично би било следващият премиер да отиде на визита в САЩ

Има 5-6 министри-aнонимници, не ни удовлетворяват. Темповете, с които работят не са достатъчно бързи. Те се въртят като евентуални смени при ротацията. Транспортният и регионалният си вършат добре работата. А финансовият е с много забележки - социалната програма беше много раздута. Ако предложат Асен Василев за вицепремиер, няма проблем да го подкрепим. Това каза за "На фокус" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

Румен Христов: Ако кабинетът след ротацията е политически, може да предложим министри на земеделието и икономиката

"И Денков, и Габриел, говорят един и същи език и имат едни и същи цели. Оценките на всички министри вървят с ускорени крачки, след това те ще бъдат обсъдени от лидерите на парламентарните групи", коментира той. И допълни, че не е редно Румен Радев да прави проект докато е президент, но ако го стори, би бил проруски.

"Около 3 март анализаторите говорят, че ще се завърти. 9 септември би било по-подходяща дата, шеговито казано. Сблъсъкът Радев - Пеевски е институционален, лидерът на ПГ на ДПС иска да покаже на президента, че конституционните му правомощия не значат да управлява цялата държава", подчерта Христов. И уточни, че терминът "пленена държава" би бил удачен, ако наистина магистрати са се събирали в клуб на Мартин Божанов.

По думите му по-логично би било следващият премиер да отиде на визита в САЩ. "Трябва да се оптимизират разходите и да се разпределят ефективно. Денков трябваше да отиде в първите си месеци. Той има важни посещения в Европа, официално само министърът на икономиката е заявил посещение, вероятно и на финансите. Mнозинството положи усилия и парламентът осигурява комфорт на министрите. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Целия разговор гледайте във видеото.