Доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов коментират ситуацията в кабинета

За първи път виждам едната страна да е написала меморандум и да го представя на другата. Ако имаше разговори и те бяха довели до общ спомен за това какво са се разбирали в началото, тогава може да го скрепят с меморандум. Това, което ПП предлагат, е разпис за бъдещ документ, който няма референция към миналото. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS политологът доц. Стойчо Стойчев.

Петков: Меморандумът не е ултиматум, предлагаме да стигнем до разбирателство

„Целта е тактическа - Борисов да се откаже да иска смени на други министри, а ПП съответно да се откажат от претенциите за външно министерство. Ако продължават да настояват, рационалното поведение на Борисов ще бъде да спре ротация. Офертата на Кирил Петков и компания е по-неприемлива за ГЕРБ, отколкото запазване на настоящето положение. Борисов разполага и с инструмент да блокира ротацията, като не приеме оставката на Денков”, добави Стойчев.

Според политолога Любомир Стефанов меморандумът е паметка, която Кирил Петков си е водил, за да не забрави какво иска.

Борисов: Не съм получавал и чел никакъв меморандум

„Възможно е Борисов да втвърди позицията, ако от ПП-ДБ, особено от ПП, продължават да се държат като малки деца”, каза той. И уточни, че през медиите се правят опити за вдигане на залозите.

„Предсрочните избори са плашило”, допълни политологът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase