Съдът даде ход на делото, но веднага след това върна на Прокуратурата обвинителния акт

Протестите след смъртта на 14-годишно момче в казанлъшкото село Бузовград продължават повече от година. Детето беше блъснато от кола, управлявана от 57-годишен мъж. Първоначалните му проби показаха употреба на наркотици и алкохол. Тежкият инцидент се случи през октомври 2022 г.

В четвъртък предстои съдебно заседание в Окръжния съд в Стара Загора, на което се очаква да бъде произнесена и присъда.  

Пиян и дрогиран помете 14-годишно дете в Казанлъшко и избяга

„Да видиш детето си  в ковчег е най-страшното и ужасно нещо на света. Няма как да се опише. Всички сме съсипани. Да спрем убийствата на пътя! Днес е моето дете, утре може да е друго. Иван беше едно съкровище, което не може да върнем. Днес е първото дело и искаме най-тежката присъда. Шофьорът дори не се извини. Той не е човек за мен - отне ми всичко”, сподели майката на Иван Седмаков –Теодора в ефира на „Здравей, България”.

Засадиха гора в памет на 14-годишното момче, загинало при катастрофа в Бузовград (СНИМКИ)

От Прокуратурата обявиха, че при повторната проба не се е доказало, че 57-годишният мъж е използвал дрога, но остава положителната проба за алкохол.

По-късно днес съдът даде ход на делото, но веднага след това върна на Прокуратурата обвинителния акт, тъй като са допуснати сериозни процесуални нарушения при конструирането му.

Адвокатът на обвинения заяви, че извършителят много съжалява за случилото се. И че ще протестират твърдението, че мъжът е бил пиян по време на катастрофата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase