Няколко дни след смъртта на Навални, Юлия обяви, че ще продължи неговото дело

Американският президент Джо Байдън се срещна със съпругата и дъщерята на Алексей Навални. Това се е случило в Сан Франциско, съобщиха от Белия дом. Преди тази среща Юлия Навалная успя да разговаря и с лидерите на Европейския съюз.

Майката на Навални обяви, че е видяла тялото на сина си

Няколко дни след смъртта на Навални, съпругата му обяви, че ще продължи неговото дело. Тя беше категорична, че за смъртта му е отговорен Владимир Путин.

В смъртния акт на руския опозиционер е записано, че той е починал от естествена смърт, твърдят от екипа на Навални. Едва вчера, майката на Навални беше допусната да види тялото му. Тя обяви, че руските власти я пристискат да се съгласи на "тайно" погребение. 

"По закон, те са длъжни да ми дадат тялото на Алексей веднага, но не го направиха. Вместо това ме шантажират, поставят ми условия – къде, кога и как Алексей да бъде погребан. Това е незаконно. Те получават заповеди – или от Кремъл, или от Следствения комитет. 
Те искат да го направят тайно, без погребална служба. Искат да ме държат на края на гробището, да ми покажат пресния гроб и да кажат: "Тук лежи твоят син". Не съм съгласна с това", заяви майката на руският опозиционер Людмила Навалная. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase