Престъплението е извършено на 26 януари, СДВР търси свидетели

Мъж изпадна в кома, а по-късно почина след ритник в главата след спор на пътя. Престъплението е извършено на 26 януари на кръстовището на бул „Черни връх” и ул. „Златен рог” в София. От СДВР разпространиха кадри, на които се вижда как мъж отива при друг водач, разменят няколко реплики, последвани от мощен ритник, който събаря мъжа и го оставя в безсъзнание. Той е в кома в продължение на седмици, а на 18 февруари умира в болницата.

За случая се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците да се свържат със 112. Защо обаче издирването им започва с месец закъснение и какво още се знае по случая?

Полицията търси свидетели на агресия в София (ВИДЕО)

В ефира на „Здравей, България” адв. Ивайло Юруков, който представлява близките на починалия, заяви, че не се води прокурорска преписка по този случай. По информация на NOVA извършителят е бил задържан за 72 часа и няма как след това да не му бъде повдигнато обвинение.

„Моето тълкувание на това престъпление е, че извършителят е намерил контакт с някои от водещите в момента групи за влияние, за които се говори постоянно в общественото пространство. Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито”, заяви адв. Юруков. По думите му няма как да се говори за административна грешка.

По информация на NOVA от източници на разследването мъжът е бил задържан на 20 февруари. По техни данни Прокуратурата е уведомена за случая почти месец по-късно. Ден след това извършителят е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа. Съдът обаче го пуска без мярка за неотклонение. Обвинението обжалва, предстои произнасяне на Апелативния съд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase