„Тази държава ми е дала много и каквото мога аз ще ѝ дам обратно”, казва той

В навечерието на 3 март ще ви срещнем с един ливанец, който обаче от самото си идване в България се влюбва в страната ни и решава да остане. Сега всички го знаят като Аби Българина, а той прави каквото е необходимо, за да бъде достоен за това признание.

Абас Саламе е роден в Ливан, но 1986 г. идва да живее в България и твърди, че вече се чувства българин. „Тази държава ми е дала много и каквото мога аз ще ѝ дам обратно”, казва той. 

"Нищо лично": Дърводелецът инфлуенсър, който оцеля в пожар и промени живота си

Той е доктор инженер по образование, работи като директор „Производство”  в завод за металургично производство. От 38 години е в страната ни, пристига като студент от Ливан.  Разказва, че е живял в началото в общежитията в квартал „Студентски град” в София.

При сменянето на режима към демокрация държавата ни е искала да изгони чужденците, които са учат със стипендии. „Най-накрая Народното събрание реши, че ще остави тези от втори курс нагоре”, посочва Абас Саламе. 

„Нищо лично”: Семейството, което живее в къща, обърната наопаки

„Кой не знае какво честваме на 3 март? Ако си истински българин трябва да знаеш, че това е денят на Освобождението на България от турско робство”, заяви той. 

"Дори когато съм сам вкъщи и пуснат химна на България, аз ставам прав, защото той означава много за мен. Така усещаш любовта към страната и към народа”, допълни Саламе.

Вижте историята на Краси Боев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase