"Не бива да се търсят хора от средно експертно ниво в отделните министерства за служебни министри", каза той

"Не бива да се търсят хора от средно експертно ниво в отделните министерства, които да бъдат избрани за служебни министри. Едно е да си експерт, друго е да имаш воля за взимане на решения". Това заяви финансистът Любомир Каримански в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Думите му са часове след като парламентът прие избраният за служебен премиер да може да напуска поста за времето, когато е в изпълнителната власт.

Служебният премиер няма да излиза в отпуск, а временно ще прекратяват правомощията му

По мнението на Каримански Конституцията беше променена по един "незадълбочен и професионален начин – не бяха взети становищата и мненията на цялото съсловие от конституционалисти", обясни бившият председател на Комисията по финансите в парламента. 

Той изрази задоволство, че министърът на финансите е разбрал най-сетне, че не може да се раздават пари популистки. „Нашата пенсионна и социално-осигурителните ни системи имат нужда от реформа, те не могат да продължават с тези трансфери от държавния бюджет”, допълни Каримански по повод думите на Асен Василев, че Великденските добавки застрашават трайното увеличение на пенсиите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase