Компанията е базирана в Обединените арабски емирства

Microsoft ще инвестира 1,5 млрд. долара в базираната в Обединените арабски емирства фирма за изкуствен интелект G42, което ще даде на американския технологичен гигант миноритарен дял и място в борда на компанията. Това се казва в изявление на двете фирми, цитирано от „Ройтерс”.

В рамките на партньорството G42 ще изпълнява своите AI приложения и услуги чрез облачната изчислителна платформа на Microsoft - Azure, за да достави усъвършенствани решения с изкуствен интелект на глобални клиенти от публичния сектор и на големи предприятия.

Дрон с AI ще изследва коралите в Големия бариерен риф (ВИДЕО)

Президентът на Microsoft Брад Смит, който ще заеме място в борда на G42, каза: „Ние ще комбинираме технология от световна класа с водещи световни стандарти за безопасен, надежден и отговорен ИИ, в тясна координация с правителствата както на ОАЕ, така и на САЩ”.

Фирмите ще работят заедно, за да предоставят усъвършенствана AI и цифрова инфраструктура в страните от Близкия изток, Централна Азия и Африка.

Microsoft и G42 ще подкрепят създаването на фонд от 1 милиард долара за разработчици за повишаване на AI уменията в ОАЕ и по-широкия регион на Близкия изток.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase