Сръбският президент Вучич определи премиера на Косово като "сръбски гражданин"

Сръбският президент Александър Вучич се самоопредели за най-популярния политик в Северна Македония. Той нарече премиера на Косово Албин Курти "сръбски гражданин". Вучич обвини Курти в "намеса във вътрешните работи на Македония" по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН. Обсъждането беше посветено на шестмесечния доклад на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за работата на Мисията на ООН в Косово /ЮНМИК/. 

Сръбски опозиционер е бил пребит от служители на тайните служби (СНИМКА)

Според сръбския държавен глава, Курти не е присъствал на сесията в Ню Йорк, защото е бил "зает с провеждането на предизборната кампания на партията си в съседна държава".

След 25 години: Северно Косово отново ще плаща сметки за ток

"Искам да предам на народа на Македония, че намесата във вътрешните им работи не е политика на Сърбия, а на нашия безотговорен гражданин Албин Курти", каза Александър Вучич, цитаран от вестник "Политика".

"Представете си, най-популярният политик в Македония не е Курти, а президентът на Сърбия Вучич, който няма кампания в Македония. Извинявам се като президент на Сърбия, че нашият гражданин се държи така на международната сцена", добави сръбският държавен глава.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС