Коментар на Асен Генов и Кристиян Шкварек

Какво ще е пренареждането на силите в парламента след изборите на 9 юни и какви са заявките и идеологиите на партиите? Темата коментират журналистът Асен Генов и политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политолог: Всички мълчат, сякаш очакват Народното събрание да се свика само

„Радев за пореден път демонстрира, че играе на политически терен, но от комфорта на президентската институция”, каза Генов. Той се съгласи с част от изказването на президента за мълчанието на партиите след изборите. „Наистина се скриха и четвърти ден не чуваме нищо, освен оставката на Христо Иванов”, коментира журналистът.

Според него няма политически диалог в държавата по важните теми. „Лутахме се между споровете на досегашното управление и една TikTok партия”, каза още Генов и отбеляза, че „предстои да видим партия „Величие” в нов вид публичност, извън социалните мрежи и медиите”.

„20% от избирателите на новата партия „Величие” са бивши избиратели на ПП-ДБ”, отбеляза Шкварек. По думите му те избират „екзотична” алтернатива на досегашното управление.

Повече по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase