Сред тях са Джими Фалън, Упи Голдбърг, Крис Рок и др.

Папа Франциск се срещна във Ватикана със 107 комедианти от 15 държави. Сред тях бяха водещият на The Tonight Show - Джими Фалън, актьорите Крис Рок и Упи Голдбърг, комикът Конан О'Брайън, и други.

Папата каза, че комиците имат силата да дават спокойствие и усмивки в свят, в който хората са потопени в много трудни социални и лични проблеми. „Вие обединявате хората, защото смехът е заразен“, добави още той.

Удостоиха Кевин Харт с престижна награда за хумор (ВИДЕО)

„Можете също да се смеете на Бог, разбира се. Това не е богохулство“, каза папата пред комедиантите, но добави, че „това може да се прави, без да бъдат обиждани религиозните чувства на вярващите“.

Папа Франциск направи връзка и с глобалните проблеми по време на аудиенцията си с комиците. Той каза, че общуването днес често поражда конфликти, но артистите мога да обединяват различните светове.

„Колко много трябва да научим от вас“, добави светият отец.

Най-големите скандали в историята на „Оскарите” (ВИДЕО)

След аудиенцията папата се срещна за кратко с всеки комик.

„Е, беше кратко, той говореше на италиански, така че не съм съвсем сигурен какво точно каза“, пошегува се водещият Конан О'Брайън. „Беше бързо... Прекарах си чудесно“, добави още той в своя характерен комедиен стил.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Би Би Би