Мъжът е познат в целия квартал

Психично болен нападна с нож дете в София. Мъжът е известен на целия квартал. Жертва на последния му акт на агресия е непълнолетно момиче. 

То и майка му разказаха, че нападението е станало на пейка пред блока, в който живеят. „Седяхме с мои приятели и си играехме на телефоните. Една приятелка го разпозна и каза: ”Вальо!”. Той дойде, огледа пейките, на които седяхме, изви ми ръката, бутна ми телефона и ми посегна с нож. Разтичахме се. Моите приятелки казаха на две жени, които бяха наблизо, какво се е случило. Но те не реагираха”, разказа в ефира на „Здравей, България” нападнатото дете.

"Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили”: Задържаха мъж за блудство с 11-годишно дете

Майката на момичето разбрала за нападението 10-ина минути по-късно от дъщеря си. „Тя каза, че е извикала патрул. Скрила се е във входа и е изчакала полицията. Аз дойдох и служителите на реда казаха, че не познават лицето. Показахме негова снимка от група в социалните мрежи. Час по-късно беше задържан. Нож в него не беше открит. Задържаха го за 24 часа, а на другия ден ми се обадиха от Детска педагогическа стая, за да разпитат детето”, посочва тя.

По думите ѝ, когато отишла да вземе дъщеря си, за да я заведе в 9-о РУ, мъжът стоял в съседния вход гол до кръста. „Нападателят живее в съседния вход. Наблизо има училище и детска градина. Нека всички отговорни институции обърнат внимание. Той притеснява и децата, и родителите. Напада възрастни жени зад блока. Агресивен е и се нуждае от помощ”, подчерта жената.

Часове след излъчването на репортажа по NOVA от държавното обвинение съобщиха, че на 12 юни, по указания на прокурор при Софийската районна прокуратура, е възложена незабавна проверка. Мъжът е задържан за "предприемане на специализирани медицински грижи за овладяване на спешното му състояние".

Повече по темата гледайте във видеоматериалите. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase