Коментар на специалния ни пратеник в Германия Петър Виденов

Кои бяха най-запомнящите се моменти от първите дни на Европейското първенство? Коментар на специалния ни пратеник в Германия Петър Виденов.

Десетки фенове се биха преди мача Англия - Сърбия в германския град Гелзенкирхен. Две групи привърженици на футбола се замеряха със столове и маси пред заведение в центъра на града. Има няколко пострадали. 

„Има седем арестувани, които са сръбски граждани. Полицията в Германия работи с органите на реда в Англия”, поясни Виденов.

Фенове се сбиха преди мача Англия - Сърбия, има задържани

 По думите му за първенството се очаква Германия да бъде посетена от 5 милиона души. 

„Изненадата от снощи беше голът на Кристиън Ериксън. Всички помним как преди 3 години той изгуби съзнание на терена на предишното Европейско. Сега се завърна, отбелязвайки своя 42-и гол за Дания, което го нареди на четвърто място във вечната ранглиста на голмайсторите на датчани”, каза още специалният ни пратеник. 

Бира, пици и нови телевизори: Англичаните харчат близо 3 млрд. за Европейското

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase